مشاوره تغذیه سنگ بنای مراقبت های دوران بارداری برای همه زنان در دوران بارداری است. وضعیت تغذیه یک زن نه تنها بر سلامت او تأثیر می گذارد، بلکه بر نتایج بارداری و سلامت جنین-نوزاد او نیز تأثیر می گذارد. پزشکان و سایر ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی باید از نیازهای تغذیه ای در دوران بارداری آگاه باشند، زیرا این نیازها به طور قابل توجهی در مقایسه با جمعیت های غیر باردار متفاوت است. علاوه بر این، یک رویکرد فردی برای مشاوره تغذیه که دسترسی زن به غذا، وضعیت اجتماعی-اقتصادی، نژاد-قومیت و انتخاب های غذایی فرهنگی و شاخص توده بدنی (BMI) را در نظر می گیرد توصیه می شود. علاوه بر این، بسیاری از توصیهها برای حاملگیهای بدون عارضه تنظیم شدهاند، بنابراین هنگام بروز عوارضی مانند دیابت بارداری، باید تنظیماتی انجام شود. یک متخصص تغذیه یا متخصص تغذیه می تواند به تسهیل مشاوره و مداخلات غذایی کمک کند.
مشاوره تغذیه در دوران شیردهی نیز گسترش می یابد. پزشکان باید از سازگاری های فیزیولوژیکی که در دوران بارداری و شیردهی رخ می دهد و اینکه چگونه این تغییرات بر نیازهای تغذیه ای زنان باردار و شیرده تأثیر می گذارد آگاه باشند. یکی از حوزههای تحقیقاتی که به ارائهدهندگان و زنان در برآوردن نیازهای تغذیهای و اهداف افزایش وزن بارداری کمک میکند، اندازهگیری رژیم غذایی و فعالیت بدنی مخصوص بارداری است. مداخلات موثری که رفتارهای سلامتی را هدف قرار می دهد نیز برای بهبود وضعیت تغذیه زن و کمک به او در دستیابی به اهداف افزایش وزن بارداری مورد نیاز است.